zondag 16 september 2012

Meringue met peer en chocoladesaus

Dit is een gecombineerd recept: het idee is van Jamie ( thuis bij jamie) en het recept is een beetje van Nigella (goddelijke huisvrouw) en 500 ijsrecepten.
En waarom? Omdat ik een stuk of 9 eiwitten in de vriezer had, die op moesten van mij.

Het recept:
9 eiwitten (ongeveer)
550 gram suiker
250 ml slagroom, geklopt met 2 el suiker.
1 heel grote peer (of 2 kleinere), goed rijp; geschild en in stukjes gesneden
eventueel: ongeveer 40 gram noten naar keuze, gehakt
100 gram chocola
25 gram boter
ongeveer 50 ml slagroom

Verwarm de oven voor op 150 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak eerst de meringue: klop de eiwitten stijf. Meng vervolgens de suiker erdoor en mix totdat de suiker goed opgelost is. Smeer de meringue op je bakplaat uit.
Zet in de oven (ongeveer 2 uur). Indien nodig de temperatuur verlagen, om geen donkerbruine meringue te krijgen. Af laten koelen met de ovendeur op een kier.
Maak de chocoladesaus: verwarm de slagroom in een pannetje en roer de chocola erdoor (zo min mogelijk boven het vuur). Als alles gesmolten is roer je de boter erdoor. Laat de saus afkoelen.

Bestrijk de meringue met de slagroom. Strooi de peer (en eventueel de noten) over de slagroom. Bedruip met chocoladesaus.

Lekker: zalig! ik ben dol op meringue: knapperig en taaiig tegelijk
Duur: 2 euro, hooguit (met dank aan de eiwitten-in-de-vriezer)
Makkelijk: ontzettend makkelijk (met dank aan mijn keukenmonster)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten