zondag 16 september 2012

Nigella's kaas-uienpastei

Uit een van mijn favoriete kookboeken (Hoe word ik een goddelijke huisvrouw) haalde ik dit recept. En ik zit me nu nog steeds af te vragen waarom ik dit nooit eerder heb gemaakt.

Voor de vulling:
4 rode uien (ca 750 gram), in achtsten
1 el olijfolie
25 gram boter
halve theelepel tijm, zout, peper
50 gr pittige kaas (Goudse, cheddar, zoiets)

Voor het deeg:
250 gram bloem
1 tl bakpoeder
1 dl melk
1 tl zout
40 gram boter (gesmolten)
1 el Engelse mosterd
1 ei L, losgeklopt
100 gr pittige kaas (Goudse, cheddar, zoiets)

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de uien in een koekenpan met de olie en de tijm op een matig vuurtje, totdat ze zacht en gekleurd zijn. Voeg de boter, zout en peper toe. Doe de uien in een taartvorm (ong., 24 cm) en strooi de kaas erover.

Maak met de overige ingrediƫnten het deeg
 
Rol het deeg uit en leg over de uien in de taartvorm. Bak 15 minuten op 200 graden, daarna 10 minuten op 180
Eet smakelijk

Lekker: erg lekker: uien en kaas mmmmm
Makkelijk: ja
Duur: erg goedkoop, 2 euro hooguit, genoeg voor 4-6 personen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten