maandag 27 augustus 2012

Witte chocolade-ijs met bramensaus

Een recept uit mijn nieuwste kookboekje: 500 ijsrecepten, want ik wilde mijn ijsmachine natuurlijk goed gebruiken.

Men neme 475 ml melk, 75 gram suiker, 240 ml slagroom en 350 gram witte chocola.
Verwarm de helft van de melk met de suiker en chocola, totdat de chocola gesmolten is en alles goed is gemengd. Meng met de rest van de melk en zet in de koelkast om goed koud te worden.
Klop de slagroom en spatel het koude choclademengsel erdoor. Giet in je ijsmaker en laat die er ijs van draaien (of zet het in de vriezer en schep het af en toe goed door).

Voor de bramensaus:
neem 375 gram bramen (ofzo, dit was de hoeveelheid die ik had geplukt) en doe die met 4 el suiker en 4 el water in een pan. Kook er een saus van. Meng 1 el maizena met een aantal el kookvocht en gooi dit bij je saus. Wrijf de saus door een zeef.

Serveren: schep het ijs in een kom en schenk de saus (warm of koud) erover.

Makkelijk: ja, zeker met een machine
Duur: goedkoper dan kopen en nog lekkerder ook
Lekker: erg lekker, zeker gecombineerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten