dinsdag 2 oktober 2012

Zalmquiche

Mijn boekenkast heeft een nieuwe aanwinst (ok, 5 nieuwe aanwinsten): The Hairy Bikers' Perfect Pies.
En uit dit prachtige nieuwe boek heb ik een frisse zalmquiche gemaakt

 Eerst braaf alles klaargezet, en vervolgens de 2x 150 gram zalmfilet in een aluminiumfoliepakketje gewikkeld en in de (niet voorverwarmde, oeps) oven gezet: 20 minuutjes op 180 graden. In de tussentijd de 2 ons krieltjes gekookt met zout, gewoon heel en ongeschild. 't Moet niet te ingewikkeld worden he. Klop ondertussen 3 eieren met 200 gram crème fraîche en 200 ml slagroom, peper en zout. Voeg de helft van de dille fijngeknipt toe.

 Snijd 5 lente-uitjes in ringetjes. Zet alles aan de kant en maak je deeg:
gooi in je foodprocessor/keukenmachine 250 gram bloem en 150 gram koude boter in stukjes, laat draaien tot het eruit ziet als broodkruim. Voeg nu 1 ei toe en laat draaien tot het een bal wordt.
Uitrollen tot de dikte van een 1 poundcoin. Bekleed een ingevette en van een bakpapiertje voorziene springvorm (of andere vorm) van ongeveer 24 cm doorsnede met het deeg. Eigenlijk moest je de bodem blind bakken, maar 1: daar ben ik te lui voor en 2: dat duurde me te lang, ik had honger!

Haal de zalm uit de oven en laat even afkoelen. Giet de krieltjes af en snijd ze indien nodig doormidden, laat de kleintjes heel.
Bestrooi het deeg met de in stukjes gesneden zalm, krieltjes, lente-uitjes en gerookte zalm (eventueel ook in stukjes gesneden).
Giet vervolgens het ei/roommengsel erop, knip de rest van de dille erover en zet het in de oven, die je nu terugdraait naar 170 graden.
Na ongeveer 40 minuten is de quiche wel goed (hangt een beetje van je oven af, de mijne was nog een beetje underdone).

Serveer met frisse groente, zoals boontjes
Genoeg voor 6 personen

Lekker: erg lekker
Makkelijk: als je valsspeelt zoals ik wel :p
Duur: ongeveer 3 euro voor 2 personen denk ik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten