Een penseetaart is een tamelijk eenvoudige, maar erg lekkere taart. Je neemt harde-wenerdeeg, amandelspijs, (abrikozen)jam en glazuur.
Het deeg uitrollen tot ca. 2mm. dik en een boterkoekvorm ermee bekleden. Besmeer de bodem met jam (ik had frambozenjam, want die had ik nog in huis en abrikozenjam niet). Dan de amandelspijs erop (kun je zelf maken of zoals ik zelf kopen) en afwerken met een rastertje van deeg. Ongeveer een half uur in de oven en dan af laten koelen.
Je glazuur maken (20 gram water en 100 gram poedersuiker) en de taart ermee insmeren. Dat gaat iets makkelijker als je geen raster hebt gemaakt, maar gewoon een dekseltje.
En dan lekker opsmikkelen :)
Lekker: ja, lekker ouderwetsch vooral ;)
Duur: mwah, de amandelspijs maakt het wel wat prijziger, maar de rest van de ingrediënten zijn natuurlijk niet bijzonder
Makkelijk: ontzettend makkelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten