Vandaag weer eens iets uit mijn nieuwste aanwinst gemaakt (Ching´s take-away, van Ching-He Huang) en gekozen voor een van de weinige gerechten die ik altijd lekker vind bij de afhaalchinees: kung po kip (= gon bao kai).
Het begon, zoals altijd, met het klaarzetten van alle ingrediënten
Ik moet zeggen: dit is een van de weinige gerechten waar zó veel ingrediënten ingaan! Oh ja, mocht je denken:"wat ziet de peper er raar uit.." dat klopt, die komt namelijk uit de vriezer. En hij smaakt nog net zo goed.
Anyway: ik aan het hakken en mengen en dan krijg je dus dit
Maar een halve paprika gebruikt, want ik eet het niet en anders moet ik veel te veel paprika van mijn bord vissen. Oh ja, en gewoon water ipv groentebouillon. Ik ben namelijk veel te lui om 1 dl bouillon te maken.
Na een minuut of 8 is alles wel klaar en ziet het er zo uit
njammie. Maar dankzij de 2 (!) eetlepels szechuan-peperkorrels wel èrg pittig. Volgende keer doe ik 1 eetlepel.
Lekker: ja, maar dit keer wel heel erg pittig
Makkelijk: qua bereiding wel, qua vóórbereiding (= alle ingrediënten scoren) wat lastiger
Duur: nee
Geen opmerkingen:
Een reactie posten