zaterdag 2 juni 2012

Kip met boontjes in gelebonenpasta

Enige weken geleden had ik mezelf getrakteerd op een kookboek van Ching He-Huang, en ik besloot dat ik er vandaag toch echt eens een keer iets uit moest gaan maken. Na enig zoeken vond ik dit recept, waarvoor ik gelukkig alle basisingrediënten al in huis had. Ik heb namelijk nog een kookboek van haar, en voor het eerste recept wat ik daaruit maakte moest ik op jacht naar 4 "vreemde" ingrediënten (lees: dingen die je niet zo snel in de supermarkt zult vinden).
Alles braaf klaargezet:
De "bonensaus" is dus de gelebonenpasta ('wat? nee, dat verkopen we niet, ik heb er nog nooit van gehoord'....plaatje zoeken op internet: oh, DAT!, ja dat hebben we wel....6 schappen vol...zucht)
Anyway: marinade gemaakt voor de kip: 1 el honing, 1 el gelebonenpasta, 1 el rijstwijn ,2 el lichte sojasaus (iets met de kleur, niks met "light") en 2 geplette teentjes knoflook (die gaan volgende keer door de knoflookpers). Dat mengen met 250 gram kip in blokjes (of 450, als je braaf het recept volgt) en 20 minuutjes laten marineren.
In de wok 1 el olie verhitten en de (uit de marinade gehaalde, met maizena bestoven) kip 4 minuutjes wokken. Dan 180 gram boontjes (die ik stiekem had voorgekookt) erbij en weer 1 minuut wokken.
Dan 4 shiitakes in stukjes erbij en 2 minuten wokken.
Tot slot bestrooien met 2 fijngehakte bosuitjes en opeten. Ik had er rijst bij, noedels zijn vast ook erg lekker.
Volgende keer laat ik denk ik de bosuitjes weg, de combi boontjes-bosui was niet zo.

Lekker: ja
Makkelijk: als je eerst alle Chinese ingrediënten hebt gescoord wel. Bereid je anders maar voor op een flinke jacht door allemaal Chinese toko's waar iedereen eigenlijk alleen maar Chinees spreekt (hier in Rotterdam Chinatown wel in ieder geval)
Duur: nee



Geen opmerkingen:

Een reactie posten