donderdag 12 april 2012

Appeltaart van Holtkamp

En dat het dus niet àltijd perfect gaat....
Het begon al met één van de ingrediënten: Zeeuwse bloem. Die had ik niet en die wilde ik eigenlijk niet hebben ook. Dus het deeg gemaakt met gewone bloem. Zag er keurig uit, smaakte prima, voelde goed. Vervolgens in de koelkast gelegd (doe ik normaal gesproken nooit, daar ben ik te ongeduldig voor). Daarna aan de slag met de vulling: appels, rozijnen, kaneel en suiker. Ik had niet de appels die in het recept stonden (goudrenet ipv Jonagold) en ik had ook niet halfom krenten en rozijnen. Maar wel boerenjongens, dus de krenten vervangen door boerenjongens, dat is toch bijna hetzelfde :p ....
Alles in elkaar gefrunnikt en dat zag er helemaal niet slecht uit:
Let maar niet op het enigzins aparte patroon, ik ben niet zo goed in vlechtwerkjes....

Daarna braaf de oven in, op de aangegeven temperatuur en tijd. Helaas was dat nèt ietsje te hoog, dus had ik wat zwarte puntjes, maar niet heel veel gelukkig.

Zoals je ziet: een appetijtelijk taartje. Ik dus enthousiast aan de slag met een mes, want warme appeltaart is mmmmmmmmmmmmmmmmm
En als wraak "bloedde" de appeltaart lekker op tafel.

Hij was wel lekker. En de volgende dag nog lekkerder en een stuk minder leegloperig.

Makkelijk: redelijk, als je tenminste net als ik niet speciaal op jacht gaat naar Zeeuwse bloem
Duur: niet zo, voor nog geen 4 euro was ik wel klaar, en dan heb je een taart van 26 cm doorsnede
Lekker: ja, vooral als ie helemaal afgekoeld is

Geen opmerkingen:

Een reactie posten