zondag 29 april 2012

Pastei met rundvlees en Guinness

Vandaag me op een lekkere pastei gestort, ondanks dat het vandaag helemaal geen winterweer was.
Het eerste wat ik volgende keer niet moet vergeten: vraag de slager om het vlees te snijden, die kan het sneller en met minder moeite. Het tweede: controleer of je alles hebt...want de bleekselderij was (oeps) helemaal zacht en dus niet echt bruikbaar meer en de rode uien waren (op 1 na) ook op.
Verder wel alles in huis, dus vanmiddag om 13.00 begonnen met koken

Vervolgens lekker tot 6 uur laten pruttelen op het fornuis (ik heb het idee dat dat goedkoper is dan in mijn elektrische oven) en vervolgens voorzien van een bladerdeegdekseltje een krap uur in de oven.
Een heerlijk resultaat. Hier eten wij met zijn tweeën twee dagen van, en ik ben zuunig, want ik neem geen kilo vlees, maar ongeveer 6 ons.
Duur? valt mee, zeker omdat we er dus 2 dagen van eten
Lekker? heerlijk!
Makkelijk: ja, het vergt alleen wel veel tijd

En dan hier het (Engelse) recept http://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/steak-guinness-cheese-pie-with-a-puf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten