zondag 15 april 2012

Pasteitjes met kip, bacon en champignons - Nigella Express

Mijn eerste hartige hap voor dit blog! En een prima keuze...

Hoewel het uitbenen van de kippendijen ietwat griezelend door mij werd gedaan (want je krijgt er vieze handen van) werden mijn poezen daar helemaal enthousiast van. Zoveel gemiauw moet beloond worden:
Leone vond haar kippenpootje erg smakelijk, ze verdedigde hem met veel gegrom en geblaas :D

Intussen had ik alles in de pan gemikt en een smakelijk (ietwat zout) ragoutje geproduceerd
Hier voegde ik al het eerste ingrediënt toe wat niet in het boek stond (clotted cream), om het wat romiger en minder zout te maken (en ok, de clotted cream moet op). Vervolgens wat priegelen met bladerdeeg...

en de ragout erin mikken met niet-op-het-lijstje-staand ingrediënt twee (doperwtjes, groente is gezond!)
Bladerdeegdekseltje erop en na 20 minuutjes klaar voor gebruik



Lekker: zeker weten! Vooral met de extraatjes ;)
Duur: nee, ik hoefde alleen maar kip en champignons te kopen, de rest had ik allemaal al in huis: goedkoop dus!
Makkelijk: een van de simpelste recepten die ik ooit gemaakt heb....op dat uitbenen van de kippendijen na dan ;)

6 opmerkingen:

  1. Yammie...............ik krijg er al weer honger van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou die dijen eerst koken, dan gaat het vlees er makkelijker af en heb je nog een soepie ook....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Soory, ik had al een paar keer gezegd hoe lekker het er uitzag, maar iedere keer was mijn berichtje weg.:(

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goede tip Lotje! Ga ik onthouden voor een volgende keer (of ik neem gewoon filet)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Maar dijenvlees heeft meer smaak én bevat meer ijzer.

    BeantwoordenVerwijderen