Allereerst het maken van het deeg: aangezien ik gezegend ben met een Kenwood was dat een fluitje van een cent. Vervolgens laten rijzen, je kent het wel.
Terwijl ik daarop zat te wachten stortte ik me op een meergranenbrood en de vulling voor de Schnecken:
Daarna het uitrollen: je moet nog best stevig (eigenlijk aggressief) rollen voordat het eindelijk 30x60 cm is! En dan heb ik nog een beetje gesmokkeld ook...Het bekleden en oprollen ging gelukkig gesmeerd en dan heb je dit:
Dat hak je in 12 stukjes (want 12 muffinrondjes in de bakplaat) en die prop je op de vulling
Weer laten rijzen en dan ploep in de oven voor ongeveer 20 minuutjes...en dan ruikt het erggg lekker!
Na 22 minuten (on)geduldig wachten de oven openen en lelijk kijken omdat de vulling erg enthousiast omhoog geborreld is (en dus de bakplaat volgestroomd is met stroop)
heeeeeeeerlijke Schnecken.
Lekker? Zeker weten! Een dikke 9!
Makkelijk? Redelijk, en als je wat meer spierkracht hebt dan ik zeker.
Kosten? Mwah, de ahornsiroop was prijzig, maar daar gebruik je maar 4 el van. Niet overdreven duur dus.
Herhaling? Absoluut, maar dan wel met wat rozijnen om mee te bekleden, wat minder walnoten en het allerbelangrijkst: NIET meer in de muffinvorm, maar gewoon lekker in een bakblik, kan er ook niks overstromen ;)
Oh ja, en mijn zelfbedachte meergranenbrood is ook erg mooi geworden (en erg lekker)
Edit: en de volgende dag zijn de schnecken erg lekker met een beetje boter erop (gewoon halveren en besmeren ;) )
Geen opmerkingen:
Een reactie posten